Biografie

Jurriaan Hendrik Andriessen wordt op 23 september 1951 geboren in Haarlem. Zijn vader is Nico Andriessen, architect, die enkele jaren gewerkt heeft als stadsarchitect van de gemeente Haarlem. Nico op zijn beurt is een zoon van Hendrik Andriessen, die bekend is als componist en die gezien mag worden als pater familias van een roemrijk en creatief geslacht. Jurriaans moeder is Marianne Canoy, van wie hij een groot deel van zijn tekentalent heeft geërfd. Beide ouders hebben bijgedragen aan het verder ontwikkelen van zijn talenten. Jurriaan werd uiteindelijk beeldend kunstenaar, musicus, componist en schrijver.
Vanaf 1969 volgt hij aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam de opleiding Gebonden Grafiek, waarvoor hij in 1974 zijn diploma ontvangt. Al tijdens zijn studietijd begint hij aan de opzet voor één van zijn levenswerken, namelijk het boek  Eldorica, met een reisverslag naar een betere wereld.. Om zich te bekwamen in het schrijversvak gaat hij naar de School voor de Journalistiek in Utrecht (1974 -1977).
Al tijdens zijn studietijd aan de Gerrit Rietveld Academie begint Jurriaan aan het maken van enkele dubbelfocustekeningen, wat uiteindelijk resulteert in het Portret van Hedwig, zijn tweede levenswerk.
Jurriaan Andriessen sterft op 19 juni 1991.

Stamboom 1892 - 1996

Stamboom